Heljo Pikhof: eelarve astub tugeva sammu harituma Eesti suunas

Ann VaidaHaridus

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Heljo Pikhof  tõstis täna riigikogus peetud kõnes esile, et 2018. aasta riigieelarve toob kaasa palgatõusu õpetajatele ja aitab kergitada ka lasteaiaõpetajate töötasusid.

„Valitsusliidu üheks peamiseks tegevussuunaks on panustamine haridusse, mis kajastub selgelt ka eelarves,“ märkis Pikhof.  Tema sõnul tõuseb õpetajate miinimumpalk jaanuaris saja euro võrra, kerkides 1150 euroni kuus. Koos lisatasudega läheneb õpetajate keskmine palk uuel aastal umbes 1400 euroni. Tänu selle, et riik oma eelarvest omavalitsusi rohkem toetab, saavad uuel aastal palka juurde ka lasteaiaõpetajad. Lasteaiaõpetaja alampalk jõuab järgmisel aastal 85 protsendini üldhariduskooli õpetaja miinimumpalgast, rääkis Pikhof.

„Kuna hea haridus ja hea kool algavad motiveeritud ja headest õpetajatest, siis tuleb maksta õpetajatele väärikat palka. Julgen öelda, et eelarve astub tugeva sammu harituma Eesti suunas. Järgnevatel aastatel tuleb haridustöötajate palkadega edasi liikuda,“  sõnas Pikhof.