Marianne Mikko: nõuame Amnesty Internationali Türgi haru juhile Taner Kılıçile esitatud süüdistuse tagasi võtmist

Ann VaidaVälispoliitika

Marianne Mikko

Marianne Mikko ja Nigel Evans, kes on Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee raportöörid, tervitavad Amnesty Internationali Türgi haru juhi Taner Kılıçi vabastamist ning nõuavad kõigi süüdistuse tagasi võtmist.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee Türgi raportöörid Marianne Mikko ja Nigel Evans tervitavad Türgi otsust lõpetada kohtueelne Taner Kılıç´i kinnipidamine. „See on uudis, mida oleme oodanud juba üle aasta. Nõuame endiselt, et kõik süüdistused, mis on esitatud Taner Kılıçi vastu seoses terrorismiga, võetaks tagasi. Türgi peab austama sõna- ja kogunemisvabadust. Inimõiguste aktivistidel, ajakirjanikel, parlamendisaadikutel, akadeemikutel ja tavalistel inimestel peab olema õigus eneseväljendusele ilma hirmuta repressioonide ees,“ lisasid Mikko ja Evans.

„Ootame, et Türgi õigussüsteem vabastaks kõik inimesed, keda peetakse ebaõiglaselt kinni enne kohtuistungit. Türgi kohtusüsteem peab tagama õiglase kohtupidamise kooskõlas Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtupraktikaga,” sõnasid Mikko ja Evans lõpetuseks