Roy Strider kandideerib sotsiaaldemokraatide ridades Riigikokku

Ann VaidaKeskkond, Tallinn, Tallinn 1

Eesti ökoriigi idee eestvedaja, kirjanik ja ühiskonnaaktivist Roy Strider kandideerib sotsiaaldemokraatide nimekirjas parlamenti Põhja-Tallinna, Haabersti ja Kristiine valimisringkonnas. 

Strider on tuntud vabamõtlejana, väike- ja põlisrahvaste õiguste kaitsjana, ajalehe Postimees kolumnistina. Ta on Tiibeti esindaja Eestis ja legendaarse rockansambli Vennaskond kitarrist.

„Olen jõudnud arusaamisele, et koheselt tegutsemata pole teatud muutusi Eestis varsti võimalik enam tagasipöörata,“ selgitas Strider. „Kannan helget tulevikuplaani, kuid mets nutab ja kandideerima sunnivad ohumärgid: ühiskonna liigne lõhestumine ja lõhestamine, Eesti unikaalse looduse hävitamine, väärtushinnangute allaneelamine, hirm ning ühiskondlik ebavõrdsus. Usun, et Eesti arengu tagab meie kujunemine vapraks ökoriigiks, mille inimesed on hea ja vajaliku eesmärgi nimel ühel nõul ning taaskord ühe mütsi all. Uues riigikogus peab olema esindatud roheline mõte ja sotsiaaldemokraatlik erakond on minu jaoks mitte niivõrd sotsid, vaid eelkõige suurtest erakondadest parima keskkonnaprogrammiga demokraadid. Teeme selle koos veelgi paremaks!“

Sotsiaaldemokraatide juht Jevgeni Ossinovski tervitas Roy Strideri otsust osaleda valimistel just nendega. „Roy kõrged eetilised tõekspidamised võiksin kokku võtta ühe sotsiaaldemokraatidele eriliselt olulise sõnaga – hoolimine. Tema mõtlemises kõlavad harmooniliselt kokku nii hoolimine inimesest kui loodusest. Tere tulemast meie meeskonda!“

Roy Strider kandideerib valimisringkonnas nr 1 ehk Tallinnas Haaberstis, Kristiines ja Põhja-Tallinnas. Selle valimisringkonna täisnimekirja esitlevad sotsiaaldemokraadid avalikkusele homme.