Heljo Pikhof: Teise pensionisamba lammutamine tuleb peatada

Kirill KlausMajandus

heljo pikhof

Sotsiaaldemokraadid astuvad vastu teise pensionisamba hävitamise plaanile, mis jätaks tulevikus väga paljud eakad inimesed kas vaesusesse virelema või siis riigi ülalpidamisele.

Täna valitsuses taas arutluse tulev pensionisüsteemi reformikava tooks lisaks kaasa olukorra, kus riik rikub kodanikele varem antud lubadusi.

„Teise pensionisamba rutakas vabaks tegemine on ohtlik poliitiline mängurlus, mis hakkab aastakümnete pärast mõjutama sadade tuhandete inimeste elu. Selle plaani realiseerumise korral ei ela suur hulk tulevasi pensionäre oma napi pensioniga ära,“ ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Heljo Pikhof.

Sotsiaaldemokraadid teevad Pikhofi sõnul kõik selleks, et nurjata kogumispensioni lammutamine. „ Kui valitsuskoalitsioon lähinädalatel ei lagune, siis anname sügisel reformi peatamiseks lahingu riigikogus,“ rääkis Pikhof.

Küll aga seisavad sotsiaaldemokraadid täiendava pensionitõusu eest, mida hädasti vajavad tänased pensionärid, kellest paljud on vaesusriskis, lisas Pikhof. „Erakorralise pensionitõusu katteallikad tuleb leida mujalt. Me ei lepi sellega, kui valitsus läheb seda teed, et see tõus tuleb kogumispensioni lõhkumise arvelt, mis peab tagama pensionide maksmise tulevastele pensionäridele,“ ütles Pikhof.