Nädala kuju: korruptsioonivastase komisjoni esimees Katri Raik

Kirill KlausPersoon

Kui paljud inimesed on kuulnud riigikogu korruptsioonivastase komisjoni tegemistest? Ehk keegi midagi ongi, aga tunnistagem, et selle komisjoni võimalused korruptsiooniga võidelda on üsna piiratud. Või siiski? (Põhjarannik)

Tänavu komisjoni esimeheks saanud Ida-Virumaa saadik Katri Raik igal juhul arvab, et tegutseda saab. Ja kuna komisjonis on mitu liiget, kel omavalitsuse töö kogemus, on nüüd ette võetud kohalikud omavalitsused. See, et omavalitsustes on korruptsioonirisk kõrge, pole mingi uudis. Seetõttu tahabki Raik kõigile omavalitsustele saadetud ringkirjas teada, kuidas on volikogus arvestatud opositsiooni valimistel saadud häältega ning kas arvestatakse ka proportsionaalsust jne.

Eraldi kiri läks Raigilt teele Narva linnavalitsusele, kellelt tahetakse teada munitsipaallehes tekstide, piltide ja muu materjali avaldamise hinnakirja ja tingimuste kohta. Nimelt küsis linnaleht opositsiooni kuuluvalt Raigilt tema arvamusartikli avaldamise eest kopsaka summa. Kahtlustada võib, et koalitsioonisaadikute hääl kõlab samas maksumaksja raha eest tehtavas väljaandes tasuta. Pole midagi imestada − see on klassikaline näide, kuidas võim maksumaksja raha oma propagandaks kasutab. Kõrged riigitegelased on seni selle kõige peale vaid abitult õlgu kehitanud.

NÄDALA KUJU − Katri Raik