Ivari Padar: Järvik põllumeeste õuele õnne ei too

Kirill KlausAus valitsemine

Sotsiaaldemokraat Ivari Padari kinnitusel on maaeluministri Mart Järviku umbusaldamine sügavalt põhjendatud – otseste valede ja huvide konflikti kõrval räägib Järviku vastu ka tema rapsiv põllumajanduspoliitika ja saamatus Euroopa Liidu suunal.

„Maaeluministri vigade ja pattude loetelu on väga pikk. Iga päevaga lisandub põhjuseid, miks Järvik ei tohiks ministriametis jätkata. Siin tasub meeles pidada ka seda, et ees seisavad läbirääkimised Euroopa Liidu uue eelarveperioodi ehk siis Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika üle, mis on Eesti põllumeestele eluliselt tähtsad. Paraku on Järvik oma senise tegevusega näidanud, et tema juhtimisel Eesti neil kõnelustel edu ei saavuta,“ ütles Padar.

Seega ei teeni Järviku ametis jätkamine Padari sõnul mitte kuidagi Eesti põllumeeste huvisid. „Lühidalt öeldes – Järvik põllumeeste õuele õnne ei too,“ lausus Padar. „Maaeluministri roll ei ole külvata segadust, vaid pakkuda põllumajandusele ja maaelule kindlustunnet ning olla usaldusväärseks partneriks põllumeestele.“

Sotsiaaldemokraadid tegid eelmisel nädalal Järvikule ettepaneku astuda tagasi. Fraktsiooni liikmed hääletasid täna riigikogus ministri tagandamise poolt.