Raimond Kaljulaid: Oleksin eeldanud, et Reformierakond kinnitab linnapeakandidaadiks Kaja Kallase

Kirill KlausTallinn

Ma ei mõista, miks Reformierakond soovib Tallinna linnapeakandidaadina teistkordselt näha Kristen Michalit. Oleksin eeldanud, et linnapeakandidaadiks kinnitatakse Kaja Kallas, kuid muidugi ei ole see minu asi öelda, keda teine erakond soovib näha Tallinna esinumbrina, kirjutab Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Raimond Kaljulaid sotsiaalmeedias.

On arusaadav, et Reformierakonnal ei ole viimastel aastakümnetel olnud eriti võimalust Tallinna juhtimises osaleda ning seetõttu ei olda ka linna arengu tegeliku kitsaskohtadega hästi kursis. Sellele vaatamata on kummaline, et Reformierakonna Tallinna piirkond seab eesmärgiks „teha hea tulemus valimistel“. Kas tõesti mõtleb Reformierakond ainult ja ainult sellest, kuidas saada võimule? Väga ülbe ja enesekeskne.

Mina usun, et Tallinna inimesed ootavad erakondadelt seda, et nad seaksid eesmärgiks tallinlaste heaolu ning Tallinna arendamise elu- ja ettevõtluskeskkonnana!!

Tallinnast ja selle lähiümbrusest tuleb väga suur osa Eesti sisemajanduse kogutoodangust. Tallinna kiirest arengust sõltub olulisel määral ka Eesti majandusedu – ka ettevõtete võime suurendada inimeste palkasid, riigi suutlikkus maksta kõrgemaid pensione ning pakkuda paremat arstiabi, omavalitsuste võime pakkuda häid ja kaasaegseid teenuseid.

Teiseks, on kahetsusväärne ka see, et Reformierakonna esinumber Tallinnas kavatseb ka järgmiste valimiste kampaania ehitada suuresti rahvuspõhisele vastandumisele. See strateegia ei ole neile seni edu toonud, miks peaks sel korral? Milliseid probleeme see lahendab? Kas saame nii paremad ühistranspordiühendused? Kas see aitab kaasa sotsiaalvaldkonnas vajalike uuenduste ellu viimisele?

Tallinn on sajandeid olnud ja saab alati olema linn, kus elab paljude erinevate rahvuste esindajaid. Eesti pealinnas peavad end mugavalt ja koduselt tundma kõik.