Kalev Kaljuste: Kunstisadama abil eurooplaseks

digiKultuur

Mulle meeldib Eesti kirjaniku Gustav Suitsu mõte: “Olgem eestlased, aga saagem ka eurooplasteks”, kirjutab sotsiaaldemokraat ja Pärnu linnavolikogu liige Kalev Kaljuste Pärnu Postimehes.

Mark Soosaare idee Läänemere kunstisadamast kannabki minu silmis just seda mõtet. Tegemist on rahvusvahelise projektiga, mis tutvustab nii eesti kultuuri kui ka Pärnut teistele rahvastele ja vastupidi, toob meile koju kätte teiste riikide kultuuri.

Läänemere kunstisadama koha­pealsete vaidluste järgi tundub, et ­võrdleme ennast heal juhul naabriga ja lohutame end: ehk meil läheb paremini. Põeme väiksuse sündroomi ning kardame muutusi ja uuendusi.

17. septembril 2020 tehtud volikogu otsus annab linnavalitsusele ülesande asutada ­kultuuriministeeriumi, Pärnu linna ja SA Uue Kunsti Muuseumiga ühine sihtasutus, mille peaülesanne on Läänemere kunstisadam välja ehitada. Olin selle eelnõu algataja ja mul on siiralt hea meel, et volikogu enamus toetas seda. Sihtasutuse moodustamisega on kiire ja sellega tuleb jõuliselt edasi minna. Pärnu linnavalitsus peab olema vedur. Siiamaani käis kahjuks sihtasutuse teemal pingpongimäng ja edenemist väga ei paistnud. Nüüd on see otsustatud ja edasine sõltub juba osalistest, eriti Pärnu linnavalitsusest.

Kalev Kaljuste: Kunstisadama abil eurooplaseks