Sotsiaaldemokraadid: kas tulevikus saavad kõik kriitilised linnatöötajad kohtukutse?

Kirill KlausTallinn

Tallinna Linnavolikogu sotsiaaldemokraatidest liikmed esitasid linnapeale arupärimise, milles paluvad selgitada linnavalitsuse seisukohta linnasüsteemi juhtimiskultuuri suhtes. Arupärijaid teeb murelikuks, et linna liigne passiivsus linnamuuseumi töötajate kahjunõude küsimuses võib anda linnatöötajatele suukorvistava signaali.

„Pärime linnapealt aru, kuidas linnavalitsus olukorda lahendada kavatseb. Üks linnaameti juhtidest on võtnud ette kohtutee teda kritiseerinud linnamuuseumi töötajate vastu. Kui tulevikus keegi linnatöötajatest kritiseerib linnapead, kas nad saavad ka kahjunõude?“ ütles Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Rainer Vakra.

Tallinna linnasüsteemis töötav juht peab meeles pidama, et ta ei ole lihtsalt eraisik, kes võib solvuda, vaid ta esindab oma tegevustes ka linna. Vakra sõnul jääb praegu selgusetuks, kas linnavalitsus plaanib selgemalt reageerida, et sellest ei saaks osa pealinna juhtimise kultuurist. „Kuidas linn oma töötajate sõnavabadust kaitseb ja kas linnavalitsus kavatseb pakkuda linnamuuseumi töötajatele õigusabi vaidluses kultuuriameti juhiga?“

Ta lisas: „Tahame teada, kuidas linna allasutuste töötajad saavad anda tagasisidet valdkonna juhi tööle, ilma sanktsioone kartmata. Viimase aja reformide valguses ei ole ka vähem tähtis teada, kuidas linnavalitsus juhtimiskvaliteeti linnasüsteemis tõsta plaanib ning milliseid ressursse selleks plaanitakse eraldada.“

Tallinna Kultuuriameti juht Aini Härm esitas teda kritiseerinud linnamuuseumi töötajate vastu hagi süüdistades neid laimus. Linnapeal on aega kuni kaks nädalat, et vastata kirjalikult sotsiaaldemokraatide Rainer Vakra, Anto Liivati ja Annela Ojaste arupärimisele.