Tallinna sotside linnapeakandidaat on Raimond Kaljulaid, öölinnapeakandidaat Natalie Mets

Kirill KlausTallinn

Tallinna sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaadiks valiti endine Põhja-Tallinna linnaosa vanem ja Riigikogu liige Raimond Kaljulaid. Öölinnapeakandidaadiks sai IDA raadio eestvedaja ja kultuurikorraldaja Natalie Mets.

Linnapeakandidaat Kaljulaidi sõnul on sotsiaaldemokraatide eesmärk, et Tallinn saab tööka ja tubli koalitsioonivalitsuse. Samas loodetakse läbi Tallinna valimiste mõjutada ka poliitikat Toompeal.

“Loomulikult loodame, et muutused Tallinnas toovad kaasa muutused Toompeal. Kui kõik läheb hästi, siis aitavad Tallinna valimised vabaneda parempopulistidest valitsuses. Halvemal juhul näeme parempopuliste võimul nii riigis kui pealinnas. Sama oluline eesmärk on see, et linnas elavatel inimestel on kindlus, et valimised toovad kaasa positiivsed muutused linna arengus – linnaruumis, tervise- ja sotsiaalvaldkonnas, aga samuti ka ettevõtluskeskkonnas, mis on eriti oluline arvestades praegust majanduskriisi,” ütles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul keskendub piirkond väga tõsiselt tugeva ja sisuka programmi koostamisele ja tulemusliku kampaania ette valmistamisele. Piirkond ootab oma nimekirja kandideerima kõiki, kes soovivad Tallinna linna arengusse panustada.

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonnas veab Mets öise linnaelu, kultuuri- ja meelelahutuse ning ettevõtluse ja teenuste arengut käsitleva ööstrateegia koostamist.

“See, et Tallinna sotsiaaldemokraadid otsustasid valida ka öölinnapea kandidaadi, näitab, et tegemist on progressiivse erakonnaga. Kaasaegne linn peab toimima ööpäevaringselt. Ööstrateegia tegeleb meelelahutuse ja kultuuri valdkonnaga. Meie eesmärk on selle valdkonna kiire kasv pärast koroonakriisi möödumist. Sama olulisel kohal on turvalisus, valgus- ja mürareostus, heakord ja teenused nagu näiteks transport, lastehoid ja arstiabi. Ööstrateegia koostamisel oleme kaasanud asumiseltse, ettevõtjaid, kultuurikorraldajaid, aga ka siseturvalisuse ja rahvatervise eest vastutavaid ametkondi. Kindlasti kaasame neid huvigruppe ka ööstrateegia ellu viimisel, kui valija annab meile selleks võimaluse,” ütles Natalie Mets.

Kaljulaid töötas aastatel 2016-2019 Põhja-Tallinna linnaosa vanemana, enne seda pikalt ettevõtjana turunduse- ja kommunikatsiooni valdkonnas. 2019. aastal valiti Kaljulaid Keskerakonna nimekirjas Riigikokku, kuid lahkus erakonnast, kuna ei olnud nõus toetama EKRE-ga valitsuse moodustamist. Kaljulaid liitus sotsiaaldemokraatidega 2019. aasta lõpus ning valiti erakonna Tallinna piirkonna juhiks.

Öölinnapeakandidaadiks valitud Natalie Mets on Telliskivi loomelinnakus tegutseva linnakultuuri ja kogukondliku tegevuse kajastamisele pühendunud IDA raadio eestvedaja. Natalie Metsal on arvestatav kogemus kultuurikorralduse valdkonnas. Ta on osalenud selliste sündmuste korraldusmeeskonnas nagu Tallinn Music Week, Kalana Saund, World Cleanup Day, ERKI moeshow ja Weekend Festival. Tallinn Music Week festivali raames vastutas Natalie Mets muuhulgas linnafestivali korraldamise eest.