Indrek Saar Kaja Kallasele: peaminister ei tohi parlamenti vältida, eriti kriisis

Kirill KlausKoroonaviirus

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar kutsub peaminister Kaja Kallast mitte riigikogu vältima ja tulema parlamendi ette poliitilise avaldusega koroonaviiruse tõrjumise teemal, mis aitab kriisi lahendamisele kaasa.

„Eesti nakatumisnäitajad on kõigi aegade suurimad ja haiglaravil viibib juba pea pool tuhat koroonapatsienti. Mitmed teadusnõukoja liikmed ja tervisevaldkonna tippspetsialistid on juhtinud tähelepanu olukorra kriitilisusele ning vajadusele reageerida adekvaatselt aina kerkivatele nakatumisnäitajatele. Meie ühiskondlikku diskussiooni kujundab lähiajal mure kriisis tehtavate otsuste põhjendatuse ja kvaliteedi pärast,“ seisab Stenbocki majja saadetud kirjas.

Saare sõnul aitab parlamentaarne arutelu inimestel paremini mõista, millistele argumentidele tuginevad valitsuse otsused ja milline on valitsuse plaan nakkuse kontrolli alla saamiseks. „Kõigest sellest sõltub paljuski see, kas kriisi lahendamiseks välja pakutavatel tegevustel saab olema piisav ühiskondlik toetus,” kirjutas Saar Kallasele. „On väga oluline, et vastav debatt toimuks ka riigikogus, kus on esindatud Eesti inimeste erinevad vaated. Parlamendil on oluline roll ühiskondliku dialoogi hoidmisel ja tasakaalustamisel. Ma tahan väga loota, et Sa jätkuvalt mõistad seda ja leiad siiski aja, et esineda riigikogu ees.“

Ühtlasi tuletas Saar Kallasele meelde, et eelmine valitsusjuht tuli kohale, kui opositsioon soovis koroonakriisi leevendamise üle parlamentaarset arutelu pidada. Seda küll hilinemisega.