Tallinna kiiruskaamerate eemaldamine seab ohtu inimeste elud

Kirill KlausTallinn

Riigikogu liige ja Tallinna sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Raimond Kaljulaid esitas majandus- ja taristuminister Taavi Aasale arupärimise kiiruskaamerate töö lõpetamise kohta Tallinnas. Käesoleva aasta lõpus lõpetavad töö kõik Tallinnas asuvad kiiruskaamerad, kuna Transpordiamet ei soovi kaamerate opereerimise lepingut pikendada.

“Tallinna transpordiamet on hinnanud, et enne kiiruskaamerate tööle rakendamist oli näiteks Kristiine ristmik liiklusõnnetuste statistika ja ohuhinnangute järgi Eesti Vabariigis kõige ohtlikum, ent pärast kaamerate tööle hakkamist 2019. aastal hakkas olukord tuntavalt paranema ning praegu on statistika kohaselt tegu palju ohutuma ristmikuga.” tõi välja Kaljulaid oma pöördumises.

“Valitsusasutustel pole vabadust valida, milliseid ülesandeid nad soovivad täita ja milliseid mitte. Nende kohustus on täita neile pandud ülesandeid. On selge, et teie valitsemisalas olev Transpordiamet ei saanud loobuda Tallinna kiiruskaamerata opereerimisest ilma teie nõusolekuta. Vastasel juhul oleksite juba ammu andnud Transpordiametile korralduse lepingut pikendada. Miks te lubasite Transpordiametil lepingut mitte jätkata?“ kõlab üks Kaljulaidi küsimustest.

Minister Taavi Aas peab Riigikogu liikme kirjalikule küsimusele vastama kümne päeva jooksul.

Raimond Kaljulaidi kirjalik küsimus Taavi Aasale täismahus:
https://www.facebook.com/1084372461606422/posts/4002240829819556/?d=n