Anu Raua keskus tuleb kohe valmis ehitada

digiKultuur

Sotsiaaldemokraat Eduard Odinets rõhutas tähtsatele kultuuriehitustele pühendatud debatil, et riigikogu otsuse eelnõu tuleb kindlasti täiendada Anu Raua keskusega, mis jäi senises pingereas viiendale kohale.

Odinetsi sõnul on ehitiste valikuprotsessil olnud mitmeid küsitavusi, sealhulgas ehitiste arvu piiramine neljaga. „Üks objekt, mis jäi võimalusest ilma, on Anu Raua keskus kogumaksumusega 2,6 miljonit erutot. Tegu on pärandkultuuri olulise projektiga, mis on ühtlasi ka valdkondade lõimijaga. Selle objekti võib kohe töösse anda ja väga kiiresti ära teha,“ rääkis Odinets. „Sotsiaaldemokraadid on kindlal seisukohal, et Anu Raud ise, tema looming, pühendumine eesti kultuurile, tema senine panus, kaasa arvatud rahaline ja esemeline, on väärt seda, et saada kultuurkapitali toetusega arenguhüpe. Oli solvav viga jätta Anu Raud riigi toetuseta, mis vajab parandamist,“ lisas ta.

Odinetsi avaldas heameelt selle üle, et enamik lõppvalikusse jõudnud objekte on ka regionaalselt oluliselt.

„Meilt oodatakse parimat ajaloolist otsust. Pingutame, et see oleks parim Eesti kultuurile, et see ei satuks järgmise koalitsiooni teerulli alla ja et saaksime 15-20 aasta pärast uhkusega öelda „Meie tegime,““ kinnitas Odinets.