Kadrid korraldavad mälestusseisaku, mis on pühendatud naistevastases vägivallas hukkunutele

digiNaistevastane vägivald

Naiskogu Kadri korraldab tänasel kadripäeval ja ülemaailmsel naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeval Tallinnas mälestusseisaku. Kell 17  läidavad naiskogu liikmed koos mõttekaaslastega Solarise keskuse ees küünlad.

 “Seisame taas selle eest, et meie naiste – emade, õdede, tütarde – elu oleks turvalisem,“ ütles Kadride Tallinna piirkonna juht Marianne Mikko. “Teeb kurvaks, et pandeemia ajal pole me suutnud ohvreid kaitsta. Eelmisel aastal kerkis hukkunute arv üle hulga aja 2015. aasta tasemele,“ märkis  juhatuse liige Piret Dahl. “Oleme julgemad  ja ärme pöörame pead kõrvale! Me kutsume naistevastast vägivalda mitte sallima ja ohvreid abistama,” lisas Karin Paulus.

Kadrid kutsuvad üles inimesi süütama täna õhtul oma koduaknal küünal, et mälestada nii vägivalla ohvreid ja näidata hoolimist.

Pooled Eesti naised kogevad vaimset vägivalda ja iga viies on saanud tunda rusikat või seksuaalset vägivalda. Mullu registreeriti  kokku 567 seksuaalkuritegu, 3987 perevägivallakuritegu (81% ohvritest on naised, kokku hukkus 16 inimest), 225 ahistava jälitamise kuritegu, 84 inimkaubandusega seotud kuritegu (26 alaealise suhtes).

Mälestusseisaku korraldajaks on MTÜ Naiskogu Kadri Tallinna piirkond.