Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu kiitis valitsusse minemise heaks

PiretValitsemine

Täna kogunes Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu, kus kiideti heaks valitsuslepe ja erakonna osalemine uues koalitsioonis koos Reformierakonna ja Eesti 200-ga.

Erakonna esimees Lauri Läänemets ütles, et valminud lepe on keeruliste ja raskete läbirääkimiste põhjal kokku lepitud kompromiss. “Kuna meie maailmavaade erineb partnerite omast väga palju, siis oli keeruline saavutada sellist lepet, millega saaksime täiesti rahul olla.” Ta lisas, et riigil seisavad ees keerulised ja valusad otsused, mis on tingitud osaliselt keerulisest majanduslikust ja julgeolekuolukorrast, aga ka varasematel aastatel oluliste otsuste tegematajätmisest.

Selles valitsuses on sotsiaaldemokraatide peamine eesmärk, et igas Eesti nurgas oleks hea elada ning mis kõige olulisem – et inimesed saaksid tehtud töö eest palka, mille eest on võimalik ära elada. “Meie roll on parempoolsete erakondadega ühises valitsuses pakkuda tasakaalu ning mõjutada võimalikult palju neid otsuseid, kus me räägime kohalike omavalitsuste ja inimeste toimetulekust,” rääkis Läänemets.

Toimetuleku kõrval on sotsiaaldemokraatidele jätkuvalt oluline ka Eesti metsade tark hoidmine ja majandamine. “Selleks, et hoida meie elurikkust ja säilitada Eesti metsa, peab meie metsade seis paranema, ka selleks, et tulevikus oleks metsandussektoris töökohti,” sõnas Läänemets.

Riigikogu koguneb avaistungiks esmaspäeval, 10. aprillil, kus liikmed annavad ametivande ning valivad juhatuse.

Koalitsioonilepe 8.04.2023a