Raimond Kaljulaid: valitsuse liikmed ei tohi segadust, kaost ja teadmatust juurde tekitada

Kirill KlausEriolukord

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv riigikogu liige Raimond Kaljulaid peab lubamatuks, et valitsusest tuleb eriolukorra pikendamise küsimuses vastuolulisi sõnumeid.

„Sise- ja rahandusminister teatasid nädalavahetusel kindlas kõneviisis, et eriolukord pikeneb. Täna ütles peaminister, et see otsustatakse hoopis aprilli lõpus. Keda peaksid Eesti inimesed ja ettevõtted uskuma, kuidas oma plaane tegema? Taeva pärast, valitsuse liikmed ei tohi mingil juhul segadust, kaost ja teadmatust juurde tekitada!,“ märkis Kaljulaid.

Juhtunu näitab tema sõnul järjekordselt, kui rumal oli Keskerakonna ja Isamaa otsus koos populistidega riiki juhtida. „On selline ütlemine, et parem käsi ei tea, mida vasak käsi teeb. Ametis olev Eesti valitsuses on nagu mingi kuue käega monstrum, mis vehib sihitult ringi. Iga kuu, mil majandus ja ühiskond on lukus, läheb meile väga kalliks maksma. Kui inimeste tervise kaitsmine seda nõuab, siis tuleb eriolukorda pikendada. Aga iga otsus piirata Eesti inimeste vabadusi peab olema erakordselt hästi põhjendatud,“ ütles Kaljulaid.

Sõltumata sellest, kas eriolukorda pikendatakse või mitte on vältimatult vajalik leida võimalusi Eesti inimeste, eriti lastega perede ja eakate täiendavaks toetamiseks, rõhutas Kaljulaid. „Inimesi peab aitama. Näiteks tuleb üleöö koduõppele üle läinud peredele maksta lisatoetust ning toetada täiendavalt väärikas eas inimesi ja omavalitsusi. Samuti on vaja nuputada välja lahendus, kuidas kaitsta algavas majanduskriisis kodulaenuvõtjaid, et inimesed ei kaotaks oma kodusid,“ selgitas Kaljulaid.

“Sotsiaaldemokraadid on välja pakkunud inimeste abistamisele keskenduvad põhjalikud ettepanekud sotsiaalsete kriisimeetmete näol, mida me hakkame riigikogus kaitsma,” lisas ta.