Sotsiaaldemokraatide sünnipäevakonverents keskendub demokraatiale

digiDemokraatia

Sotsiaaldemokraadid tähistavad oma 115. sünnipäeva laupäeval, 28. novembril kell 11.00 algava e-konverentsiga “115 aastat demokraatia eest”.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar ütles, et nii septembris möödunud 30 aastat erakonna taasasutamisest kui ka nüüd novembris täituv 115 aastat Eesti sotsiaaldemokraatliku liikumise algusest, on mõlemad olulised sündmused, mis väärivad tähelepanu ning tähtsustamist. „Saan julgelt kinnitada, et sotsiaaldemokraadid on seisnud enam kui sada aastat õiglase, hooliva ja sõbraliku, võrdseid võimalusi tagava demokraatliku ühiskonna eest ning teevad seda ka järgnevad sada aastat. Need väärtused said kirja nii Eesti esimesse, 1920. aastal vastu võetud põhiseadusesse ja elavad paljuski edasi ka tänases, 1992. aastal sündinud põhiseaduses,“ rääkis Indrek Saar.

28.novembril toimuval kolmetunnisel e-konverentsil „115 aastat demokraatia eest“ annab sotsiaaldemokraatia sünnist ja rollist Eesti Vabariigi loomisel ülevaate ajaloolane ja riigikogu liige Jaak Juske. Paneeldiskussiooni „Sotsiaaldemokraatia rollist Eesti iseseisvuse taastamisel ja riigi ülesehitamisel“ veab erakonna asutajaliige Jarno Laur. Diskussiooni sotsiaaldemokraatia tänapäevast “Kas demokraatiale lüüakse hingekella?” modereerib Fred Püss.

Konverentsil saavad sõna: Indrek Saar, Rannar Vassiljev, Jarno Laur, Marju Lauristin, Eiki Nestor, Katrin Saks, Fred Püss, Marina Kaljurand, Riina Sikkut, Sven Mikser, Jaak Juske jt. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna sünnipäevakonverentsile on oodatud osalema kõik huvilised ning ülekannet on võimalik jälgida nii erakonna Facebooki kui ka kodulehe kaudu.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonda saab ühtlasi pidada kõige vanimaks järjepidevalt tegutsenud Eesti erakonnaks.