Sotsiaaldemokraadid peavad Hiiumaa läänetipus suvepäevi

Kirill KlausErakond

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna suvepäevad toimuvad reedest pühapäevani Hiiumaal Kalana puhkekülas, kus on kavas mitu tulevikku vaatavat poliitilist arutelu.

Sotsiaaldemokraadid keskenduvad ettevõtja Rene Tammisti eestvedamisel põletavatele keskkonnaküsimustele ja kliimapoliitikale. Endine riigikogu esimees Eiki Nestor juhib pensionisüsteemi kaitsmise vajadusele pühendatud arutelu ja koos Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoniga räägivad erakonna liikmed tulevikutööst.

Debatti Euroopa Liidu ja Euroopa Parlamendi üle veavad europarlamendi saadikud Marina Kaljurand ja Sven Mikser. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Indrek Saare ja riigikogu liikme Riina Sikkuti juhtimisel käsitlevad suvepäevalised soolise võrdõiguslikkuse erinevaid tahke. Laupäeva õhtul leiab Kalanas aset vestlusring erakonna liidri Indrek Saarega.

Hiiumaa vallavanema ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe Reili Ranna sõnul on korraldajate suureks sooviks, et suvepäevad mööduksid võimalikult keskkonnasõbralikult. „Sel korral pöörame veelgi suuremat tähelepanu keskkonnasäästlikkusele. Kutsun kõiki suvepäevalisi, nagu ka kõiki saare külalisi mõistlikult tarbima ja Hiiumaad hoidma,” sõnas Rand.

Huvilistel on võimalik tutvuda ka Hiiumaa kauni loodusega. Üks matk toimub Palade ja teine Ristna looduskeskusesse.